Slide 1

Casus Gemeente Nijmegen

CORSA | CENTRIC | SJABLOONMIGRATIE

Overstap

De gemeente Nijmegen stapte – via een ander systeem van documentcreatie – over naar xential.

We spreken met Anton van Gemert, Hoofd ICT-Rijk van Nijmegen:

“We kenden xential als dé standaard binnen gemeenten om documenten te genereren. We werkten al met een soortgelijk systeem, maar waren niet helemaal tevreden over alle mogelijkheden. Daarom besloten we in 2012 over te stappen op xential, mede op advies van collega-gemeenten."

Migratie

"De migratie verliep uitermate soepel. Xential maakte een duidelijk plan van aanpak om de sjablonen van onze oude ‘omgeving’ om te zetten. Centric applicaties werden gekoppeld, evenals enkele andere workflowsystemen. We kijken goed terug op die overstap. De mensen van xential hebben een brede ervaring in dit soort migratietrajecten en dat merk je in de dagelijkse praktijk. De overgang verliep dan ook keurig volgens planning. En niet geheel onbelangrijk: ook binnen het afgesproken budget. Dat is ook hoe we de samenwerking met xential ervaren: ze doen wat ze beloven. Onze medewerkers ondervonden dan ook weinig hinder van de migratie. In tegendeel, ze konden – zonder inwerkperiode – door met hun werk, dankzij de gebruiksvriendelijke interface."

Storing

"Onlangs was er een flinke storing, waardoor veel mensen hun werk niet konden doen. De aanvragen in het sociale domein konden niet behandeld worden en ook een aantal andere processen ondervonden veel hinder. Dat leidde uiteraard tot enige paniek. Xential onderkende direct het probleem en zette zich meteen -letterlijk- met man en macht in om de oorzaak op te sporen. Die werd binnen enkele dagen gevonden."

"Kortom, we hebben geen spijt van onze overstap naar xential. Zeker bij de storing waren we onder de indruk van de inzet en betrokkenheid van de mensen van xential om snel tot een oplossing te komen. Ze gaven hun volledige medewerking en maakten direct mensen vrij die fulltime aan de slag gingen bij ons in Nijmegen. Deze hele aanpak heeft een goede indruk op ons gemaakt."

Samenwerking

De ontwikkelingen staan niet stil. Gemeente Nijmegen gaat met een aantal andere gemeenten samenwerken. ICT-systemen moeten daarbij uiteraard ook geoptimaliseerd en geïntegreerd worden op hetzelfde platform. Xential maakt een goede kans om ook bij dit traject betrokken te worden.

Want: “Kwaliteit betekent niet dat iemand geen fouten maakt, maar kenmerkt zich juist door de manier waarop men fouten oplost."

Meer informatie?

Wij kunnen veel over documentcreatie vertellen. Graag zelfs! Door met je in contact te komen kunnen we je enthousiasmeren over de voordelen van ons product. Geheel vrijblijvend kun je met ons contact opnemen of een demonstratie op locatie aanvragen.

Wij zijn bereikbaar via het telefoonnummer 0548 722011 of per mail op info@xential.nl.

Neem contact op »
Ja, ik wil een demonstratie op locatie
Naar boven

Demonstratie aanvragen

Bedankt voor je interesse! Vul je gegevens in en we nemen contact met je op voor een afspraak.
Natuurlijk kan je ons ook bellen op 0548 722 001 of mailen via info@xential.nl.

Vul je gegevens in

Vervolgens nemen wij contact met je op om een afspraak te maken.