Slide 1

De Waddeneilanden kiezen voor optimale documentcreatie

De gemeente Texel kennen wij al langer als klant en onlangs waren de andere vier gemeentes van de Waddeneilanden gezamenlijk op zoek naar één generieke documentgenerator. Een wens hierbij was dat de oplossing aangeboden kon worden in de Cloud. De geschikte uitkomst hiervoor is natuurlijk xential! Na de mogelijkheden te hebben geïnventariseerd was het dan ook al snel duidelijk dat xential de oplossingen biedt waar ze naar op zoek zijn. Dit betekent dat nu alle Waddeneilanden vertrouwen op de mogelijkheden van xential.

 

De Waddeneilanden
Het samenwerkingsverband voor de vier Waddeneilanden (Terschelling, Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog) is sinds een aantal jaar een gemeentelijk begrip. Om als één organisatie te werk te gaan, was het nodig om de software gelijk te trekken. Gemeente Texel heeft jarenlange ervaring met xential en diende daarmee als referent waardoor de andere gemeentes goed op de hoogte waren van de voordelen en mogelijkheden.

Project
De wens was om de documentgenerator in de Cloud af te kunnen nemen. Ook een naadloze integratie met het zaaksysteem Mozard was een vereiste. Xential voldoet daarmee aan beide wensen doordat wij verschillende mogelijkheden van afnames in de Cloud aanbieden en een naadloze integratie kunnen bieden omdat beide applicaties webbased zijn. Momenteel staan alle sjablonen nog in Leeuwarden opgeslagen. Binnenkort zal dit in de Private Cloud van xential beschikbaar komen. Op deze manier heeft de organisatie volledig zeggenschap over de software en is het altijd en overal te bereiken. Een groot voordeel hierbij is dat er centraal sjabloon beheer gedaan kan worden voor alle vier de gemeentes, waarbij voor elk sjabloon variabele huisstijlen zijn in te zetten voor de juiste gemeente.

Alle voorbereidingen zijn getroffen en afgelopen 14 juni heeft de projectstart plaatsgevonden. Deze zomer zullen wij de implementatie van de nieuwe softwareomgeving verzorgen, krijgen de applicatiebeheerders trainingen en gaan we samen met de gemeentes de eerste sjablonen opzetten zodat de vier Waddeneilanden moeiteloos hun nieuwe weg met xential en Mozard inslaan. Eventuele andere integraties met diverse backoffice applicaties staan voor de toekomst op de planning.

Onderwerp: De Waddeneilanden kiezen voor optimale documentcreatie


  • Deel dit artikel:
Ja, ik wil een demonstratie op locatie
Naar boven

Demonstratie aanvragen

Bedankt voor je interesse! Vul je gegevens in en we nemen contact met je op voor een afspraak.
Natuurlijk kan je ons ook bellen op 0548 722 001 of mailen via info@xential.nl.

Vul je gegevens in

Vervolgens nemen wij contact met je op om een afspraak te maken.